Kołduny z mięsem

Kuchnia

Na Ukrainie tradycyjne potrawy są znane na całym świecie, a ukraińskie jedzenie jest rodzajem kuchni narodowej. Kuchnia ukraińska jest bogata w produkty mięsne i rybne. Mięso stanowi główną część ukraińskiej diety, a Ukraińcy jedzą mięso codziennie.

Kołduny to jedna z ukraińskich potraw, która zawiera mięso i jest spożywana latem. Jest to typowe ukraińskie danie i składa się z mięsa, ziemniaków, warzyw, czosnku, soli, pieprzu i oleju. Ten pyszny przepis jest bardzo prosty i łatwy do przygotowania.

Składniki:

– 2 funty chudego mięsa (wołowina, wieprzowina, jagnięcina itp.)

– 1 średni ziemniak

– ½ szklanki oleju

– 1 łyżka czosnku

– 1 łyżka soli

– 1 łyżka pieprzu

– 1 łyżka octu

Sposób przygotowania:

– Mięso umyć i pokroić na małe kawałki.

– Ziemniaka obrać i pokroić w drobną kostkę.

– Rozgrzać olej i dodać mięso.

– Gotuj mięso przez 15-20 minut.

– Dodaj czosnek i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

– Dodaj sól, pieprz i ocet.

– Dobrze wymieszać.

– Podawać.

Wnioski:

Ten przepis jest tak prosty i szybki. Wystarczy, że zrobisz jeden garnek tego dania i będziesz gotowy, aby się nim cieszyć.

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post o “Kulinarnych i Kołduny z mięsem”. Wiem, że niektórzy z was już wypróbowali ten przepis i na pewno go pokochacie.