Jak zrobić pyszny makaron

Kuchnia

Makaron jest jednym z najbardziej popularnych pokarmów na świecie. Istnieją miliony przepisów na makaron i każdy przepis ma swoją własną wyjątkowość. Przygotowałem kilka niesamowitych i pysznych przepisów na makaron dla wszystkich z was.

Makaron z serem i bekonem

Składniki:

200 gms makaronu

100 ml mleka

50 gms masła

50 gms sera

10 gms bekonu

Sól i pieprz

Instrukcje:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedzić wodę z makaronu.

Roztopić masło na patelni i dodać ser, boczek, sól i pieprz. Gotuj ser i boczek na małym ogniu, aż ser się rozpuści, a boczek będzie lekko chrupiący.

Dodaj mleko do makaronu i dobrze wymieszaj. Podgrzej makaron i posyp mieszanką serową na wierzchu.

Udekoruj go startym serem.

Podawać na gorąco.

Kremowy makaron z grzybami

Składniki:

200 gms makaronu

250 ml śmietany

1 łyżka masła

5 gms czosnek

4 gms cebuli

4 grzyby

Sól i pieprz

Instrukcje:

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odsącz wodę z makaronu.

Rozgrzej masło na patelni i dodaj czosnek, cebulę i grzyby. Smażyć, aż cebula stanie się półprzezroczysta.

Dodaj śmietanę i gotuj przez 2 do 3 minut.

Dodaj sól i pieprz.

Dodaj makaron i dobrze wymieszaj.

Podawaj na gorąco.

Makaron z zielonego groszku

Składniki:

400 gms makaronu

150 gms groszku

3 cebule dymki

Sól i pieprz

Instrukcje:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedzić wodę z makaronu.

Blanszować groszek przez 1 do 2 minut.

Usuń je z wrzącej wody i wstrząsnąć go w zimnej wodzie.

Odcedzić groszek i odstawić na bok.

Rozgrzać masło na patelni. Dodać cebulę dymkę i smażyć przez 2 do 3 minut.

Dodać groszek i smażyć przez 5 do 6 minut.

Dodać sól i pieprz.

Dodać makaron i dobrze wymieszać.

Podawać na gorąco.

Makaron szpinakowy

Składniki:

250 gms makaronu

2 łyżki masła

100 gm szpinaku

Sól i pieprz

Instrukcje:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odsącz wodę z makaronu.

Ugotuj szpinak na patelni.

Odcedzić wodę ze szpinaku i odstawić go na bok.

Roztopić masło na patelni.

Dodać szpinak i smażyć przez 1 do 2 minut.

Dodaj makaron i dobrze wymieszaj.

Podawaj na gorąco.

Pasta z Pesto

Składniki:

400 gms makaronu

100 gms pesto

3 cebule dymki

Sól i pieprz

Instrukcje:

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedzić wodę z makaronu.

Podgrzać masło w