Jak zrobić domowe torebki śniadaniowe?

Kuchnia

Domowe torebki śniadaniowe to idealna rzecz, gdy trzeba się spieszyć do biura. Ich wykonanie jest naprawdę proste, ale jeśli myślisz o ich wykonaniu, to na pewno je pokochasz.

Te domowe torebki śniadaniowe są wykonane przy użyciu kilku podstawowych składników i możesz je zrobić w domu. Jedynym problemem, który napotkasz podczas ich robienia jest to, że będziesz musiał je umyć przed użyciem. Ale, jeśli planujesz je zrobić, to powiem ci, że jest to świetny pomysł, aby je zrobić, ponieważ masz zamiar używać ich często.

Oto niektóre z przepisów, które można wypróbować, aby zrobić najlepsze domowe torebki śniadaniowe.

Muesli

Jest to jeden z najbardziej popularnych domowych torebek śniadaniowych, ale ten przepis wymaga małej modyfikacji.

Składniki:

– 2 filiżanki płatków owsianych (walcowanych)

– 1 filiżanka nasion lnu

– 2 banany

– 1 łyżka miodu

– ¼ filiżanki orzechów włoskich

– 2 łyżki stołowe nasion słonecznika

– ½ szklanki mleka

– ½ łyżeczki cynamonu

– szczypta kardamonu w proszku

– szczypta gałki muszkatołowej w proszku

Sposób przygotowania:

1. Zagotuj wodę i dodaj płatki owsiane oraz mleko. Dodaj przyprawy i pozwól gotować przez 2 do 3 minut.

2. Dodaj banany i miód i pozwól gotować przez kolejne 5 minut.

3. Gdy musli będzie gotowe, odcedź je i pozwól mu ostygnąć.

4. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce i pozostaw do schłodzenia.

5. Podawaj z pokrojonymi owocami.

Naleśniki z maślanką

Te naleśniki są bardzo puszyste i smakują niesamowicie.

Składniki:

– 2 jajka

– 1 szklanka maślanki

– 2 szklanki mąki

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

– szczypta soli

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

– Szczypta gałki muszkatołowej w proszku

– Szczypta goździków w proszku

– szczypta cynamonu w proszku

– Szczypta imbiru w proszku

– 1/4 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

1. Oddziel jajka i ubij je.

2. Weź maślankę do osobnej miski.

3. W dużej misce do mieszania wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy i cukier.

4. Dodaj maślankę do jajka i dobrze wymieszaj.

5. Zrób studnię w suchych składnikach i wlej do niej mieszankę maślaną.

6. Dobrze wymieszaj i wyrabiaj ciasto przez 5 do 6 minut.

7. Pozostawić do odpoczynku na 20 do 30 minut i zrobić małe kulki z ciasta i spłaszczyć je.

8. Gotuj je na nieprzywierającej patelni przez 3 do 5 minut z każdej strony.

9. Ostudzić je i podawać.

Francuskie tosty

Jest to zdrowy przepis dla tych, którzy unikają pszenicy i glutenu.

Składniki:

– 1 kubek jogurtu greckiego

– 2 jajka

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii