Jak zrobić surowe tofu w domu

Kuchnia

Czy szukasz doskonałego przepisu, aby zaimponować członkom swojej rodziny? Jeśli tak to jesteś we właściwym miejscu. Dziś podzielę się z wami jednym z najłatwiejszych przepisów na zrobienie surowego tofu.

Surowe tofu jest uważane za króla wegańskiej żywności i ma tak wiele korzyści, że staje się bardzo popularne. Jeśli próbujesz znaleźć łatwy przepis, aby zrobić to jedzenie, to znalazłeś odpowiedni przepis. Jestem pewna, że to surowe tofu będzie hitem wśród członków Twojej rodziny.

Oto przepis:

Składniki:

1 filiżanka mleka sojowego.

¼ filiżanki sok z cytryny

1 łyżka agar agar w proszku

½ łyżki soli morskiej

1 blok tofu

Namocz tofu przez co najmniej 12 godzin w wodzie, ale jeśli nie masz czasu to możesz użyć wcześniej namoczonego tofu.

Wymieszaj sok z cytryny, mleko sojowe i agar agar. Podgrzej je na patelni, dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz zanurz tofu w mieszaninie i pozostaw na 5 do 6 minut. Teraz odwróć go i gotuj przez kolejne 5 do 6 minut.

Pozwól, aby tofu ostygło i przechowuj je w lodówce.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się przepis i filmik z przepisu. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to nie krępuj się zapytać mnie i postaram się odpowiedzieć na twoje pytanie.

Jeśli podoba Ci się mój film to zasubskrybuj mój kanał.