Parówki i kiełbaski sojowe

Kuchnia

Słowo „kiełbasa” nie jest niczym nowym dla naszych smakoszy. Na rynku dostępnych jest wiele odmian kiełbasy. Niektóre kiełbasy są bardzo popularne, a inne nie. Do najbardziej popularnych należą kiełbasy mięsne i kiełbasy wegetariańskie. Głównym składnikiem tych parówek jest zawsze mięso.

Kiełbasy wegetariańskie są zazwyczaj robione z soi i są stosowane przy specjalnych dietach. Są one również bardzo smaczne i są uwielbiane przez wszystkich. Kiełbaski sojowe są zwykle przygotowywane z kombinacją warzyw, ziół i przypraw.

Składniki:

– 1 filiżanka mąki sojowej

– ½ szklanki oleju roślinnego

– 1 łyżeczka soli

– ½ łyżeczki pieprzu

– ¼ szklanki mleka

– 1 łyżka wody

– 1 łyżka stołowa sproszkowanego czosnku

– 1/8 łyżeczki mielonej musztardy

– 1/8 łyżeczki suszonej bazylii

– 1/8 łyżeczki suszonego oregano

– 1/8 łyżeczki suszonego tymianku

– 1/8 łyżeczki suszonej pietruszki

– 1/8 łyżeczki suszonego rozmarynu

Sposób przygotowania:

Wymieszaj dobrze wszystkie składniki, a następnie zagnieć je na gładkie ciasto. Do wyrobienia ciasta możesz użyć maszyny do chleba.

Uformuj ciasto w małe placki, które będą miały 2 cale średnicy i ¾ cala grubości.

Gotowanie:

Rozgrzej patelnię i wlej na nią odrobinę oliwy z oliwek. Umieść patties na patelni i smaż je na średnim ogniu. Możesz również grillować kiełbaski.

Wnioski:

Kiełbaski sojowe są bardzo smaczne i zdrowe, zwłaszcza gdy dodamy do nich odrobinę sera.