Jak zrobić pyszne i zdrowe kiełbaski

Kuchnia

Mówi się, że pierwszą osobą, która zaczęła robić kiełbaski był nasz Pan Kryszna. Głównym składnikiem w robieniu kiełbasek jest mięso, a większość ludzi używa baraniny jako głównego składnika. Możesz jednak zrobić pyszne i zdrowe kiełbaski używając kurczaka jako głównego składnika.

Domowe kiełbasy

Domowe kiełbaski bardzo różnią się od tych kupionych w sklepie. Przygotowuje się je ze świeżych składników, więc są bardzo pożywne. Są też łatwo dostępne, ponieważ robi się je w domu. Tak więc, jeśli chcesz zrobić kiełbaski, to możesz zacząć je przygotowywać od teraz.

Składniki potrzebne do zrobienia kiełbasek

1 kg chudej wołowiny lub wieprzowiny

1 łyżka soli

1 łyżka pieprzu

2 łyżki papryki

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

1 łyżeczka imbiru

1/2 szklanki mąki

1 łyżka masła

Patelnia z kiełbaskami

1. Zmiel wołowinę lub wieprzowinę w robocie kuchennym.

2. Zmielone mięso wymieszać z pozostałymi składnikami i dobrze ugnieść.

3. Zwiń masę w kulki i spłaszcz je za pomocą rąk.

4. Rozgrzej patelnię z kiełbaskami na średnim ogniu.

5. Gotuj spłaszczone kulki na gorącej patelni, aż staną się złotobrązowe.

6. Studzić je na patelni przez 2 do 3 minut, a następnie przenieść na stojak do chłodzenia.

7. Powtórz proces dla pozostałych partii.

8. Podawaj je z ryżem ugotowanym na parze.

9. Przechowuj je w lodówce.

Wnioski:

Robienie domowych kiełbasek jest zabawnym zadaniem i nadaje kiełbaskom inny smak. Więc, jeśli chcesz coś zmienić, to możesz spróbować zrobić domowe kiełbaski.